Biogas skaber lokale jobs og gavner miljøet – første spadestik 22. april 2015

posted in: Seneste nyt | 0

Onsdag middag blev det første spadestik til det 250 millioner kr. dyre biogasanlæg i Bevtoft taget.

– Det er en drøm, der nu bliver til virkelighed.

Sådan lød det fra formanden for Sønderjysk Biogas Invest, Erling Christensen, da det onsdag middag efter flere års forberedelser endelig var tid til første spadestik til det nye biogasanlæg ved Bevtoft ved Vojens.

Kl. 12.30 tog han sammen med borgmester H. P. Gejl (V), regionsformand Carl Holst (V) og adm. direktør i E.ON Danmark, Tore Harritshøj, første spadestik til det 250 millioner kr. dyre projekt.

– Vi har arbejdet med projektet gennem flere år, og det er dejligt, vi nu er i mål. Det er en stor dag for både landmændene og området, noterede Erling Christensen.

Sammen med 69 andre landmænd står han bag halvdelen af finansieringen, mens den anden halvdel kommer fra energiselskabet E.ON Danmark A/S i et såkaldt 50-50 procents joint-venture samarbejde.

Efter det første spadestik tager de store maskiner over, og gennem det næste års tid vil byggefasen være i gang med masser af håndværkere på stedet, men også derefter er der nye arbejdspladser i lokalområdet.

Biogasanlægget vil direkte beskæftige 6 mand og 4-5 chauffører, hvortil kommer arbejdet i følgeerhvervene. Det gælder ting som service, vedligehold og reparationer.

– Omdannelsen af gyllen vil også gavne miljøet i form af mindre udvaskning, og det vil også glæde naboerne omkring de landmænd, der leverer gyllen til biogasanlægget. Den afgassede gylle, vi får tilbage og bringer ud på marken, er næsten lugtfri, så de kan sidde ude på terrassen og drikke kaffe, selvom vi kører gylle ud, pointerer Erling Christensen.

Borgmester H. P. Gejl konstaterede, at han er glad for, at projektet nu bliver en realitet efter at have været undervejs i 7 år. Det vil gavne hele området.

Erling Christensen - 22-04-2015

Formand for Sønderjysk Biogas Invest, mælkeproducent Erling Christensen, glæder sig over, at det er lykkedes at komme i mål, så det nye biogasanlæg ved Bevtoft kan køre næste sommer.

Sønderjysk Biogas - 22-04-2015

4 spader var i brug ved første spadestik på det nye biogasanlæg ved Bevtoft. De blev ført af formanden for Sønderjysk Biogas, Erling Christensen, regionsformand Carl Holst (V), borgmester H. P. Gejl (V), og adm. direktør i E.ON Danmark, Tore Harritshøj.

Første spadestik SBI og EON 122

Styregruppen

Yderligere oplysninger:

Formand Erling Christensen – mobil 6022 6639